Tészta:
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
13 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
Töltelék:
Hozzávalók:
1 kg meggy
7,5 dl víz
30 dkg cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
1. A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Két cipóra osztjuk, az egyik legyen egy kicsit nagyobb. Mindkettőt vékonyra kinyújtjuk. A nagyobbikkal kibélelünk egy 20*30 cm-es tepsit úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. A másikat akkorára nyújtjuk, mint a tepsi. Hűtőbe tesszük félórára.
2. Kimagozzuk a meggyet és felfőzzük fél liter vízzel meg 30 dkg cukorral.
3. A pudingporokat kikeverjük 2,5 dl vízzel, majd összefőzzük a meggyel.
4. Kevergetve kicsit hűtjük, majd a tepsiben lévő tésztára öntjük. Befedjük a felülre szánt lappal,villával megszurkáljuk.
5. 190 fokos sütőben sütjük.
Csak hidegen lehet szeletelni.
Nagyon finom, de így zselésítve még jobban tetsző! :)
VálaszTörlésImádom a vékony tésztáját és a rengeteg meggyet benne!
VálaszTörlés