2013. szeptember 21., szombat

Ketchup

 


Hozzávalók:

2 kg paradicsom
1/2 kg alma
1 kg érett paprika
20 dkg cukor
25 dkg hagyma
15 dkg mustár
1 teáskanál őrölt kömény
2 db babérlevél
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 dl 10%-os ecet
2 evőkanál só
1 teáskanál őrölt bors

1.  A paradicsomot és a paprikát (magokat kivesszük) jó alaposan megmossuk, majd feldaraboljuk.
2. A hagymát megpucoljuk, az almából eltávolítjuk a magházat.
3. A többi hozzávalóval együtt egy jó nagy fazékba tesszük és állni hagyjuk 1 éjszakán át.
4. Másnap lassú tűzön több órán keresztül főzzük. (Míg pépessé fő.)
5. Majd átpasszírozzuk.
6. Passzírozás után kb. 30 percig főzzük még.
7. Az üvegeket forró vizes tepsibe állítjuk és még forrón beletöltjük a ketchupot.
8. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...