2013. október 4., péntek

Almatorta - sütés nélkül




Hozzávalók:

1 kg alma
2 vaníliás pudingpor
4,5 dl víz
15 dkg cukor
fahéj
citromlé
babapiskóta
2 dl tejszín

1. Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Összekeverjük 2 dl vízzel és a cukorral, majd kb 10 perc alatt puhára pároljuk.
2. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel és hozzáadjuk az almához. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Ízesítjük fahéjjal és citromlével.
3. A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral és szorosan kirakjuk az alját babapiskótával. Az töltelék felét ráöntjük, majd kirakjuk egy újabb sor babapiskótával. Maradék krémet rásimítjuk.
4. Kicsit hűlni hagyjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
5. A tejszínt kemény habbá verjük és a torta tetejére simítjuk.
6. Díszítésül megszórhatjuk reszelt csokival vagy fahéjjal.

Recept: Andi konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...