2013. október 13., vasárnap

Karamellás krémes


Tészta:

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
5dkg ráma
1 evőkanál méz
1 tojás
1 tojássárgája

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle. A tepsire vagy sütőpapírt teszünk vagy az első lap sütése előtt vékonyan zsírozzuk.


Krém:

Hozzávalók:
1 vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
0,5 dl tej
1 dl víz
15 dkg cukor
20 dkg ráma
0,5 dl Hulala

1. Megfőzzük a tejben a pudingport a cukorral, a liszttel és a vízzel együtt. Majd kihűtjük.
2. A cukrot kikeverjük a rámával, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.
3. A krémet rákenjük az egyik tésztalapra.
4. A Hulalát kemény habbá verjük és a krémre simítjuk.
5. Befedjük a másik lappal.


Tetejére:

Hozzávalók:
12 dkg porcukor
2 karamellás pudingpor
2 evőkanál olaj

1. A hozzávalókat kevés forró vízzel kikeverjük és a tészta tetejére simítjuk.


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...