2013. október 16., szerda

Pizza napraforgó






 Hozzávalók.

Tészta:
50 dkg liszt
1 tojás
140 g tejföl
3 evőkanál olaj
1,5 teáskanál só
1 evőkanál cukor
kb 1,8 dl víz
5 dkg élesztő

Töltelék:
10 dkg kolbász, házi sonka, szalonna
1 vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
kb 1 pohár tejföl
1 tojássárgája
só bors

Lekenéshez: 1 tojásfehérje

1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. A többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
3. A töltelékhez a kolbászt, sonkát, szalonnát, hagymát, fokhagymát jó apróra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel - amiben elkeverünk 1 tojássárgát. Ízesítjük sóval, borssal.
4. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2 részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra, kör alakúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
5. Megkenjük a töltelékkel, majd befedjük a másik tésztával.
6. Egy lisztbe mártott poharat nyomunk a tészta közepére, majd egy pizzavágóval felcsíkozzuk  a tésztát. Mindegyik csíkot párszor megcsavarjuk.
7. Fél órán át kelesztjük még, majd lekenjük a tojásfehérjével.
8. Előmelegített sütőben sütjük.

Recept: Barbi

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...