2013. október 5., szombat

Zúzmara szelet Szabolcstól


Tészta:

 Hozzávalók:

4 tojás
20 dkg porcukor
14 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg margarin


1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. 
2. A sütőport elkeverjük a liszttel és belekeverjük a habba. 
3. A felolvasztott margarint is hozzáadjuk. 
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben megsütjük. 


Krém:


Hozzávalók:
4 dl tej
4 evőkanál búzadara
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt


1.  A tejben megfőzzük a búzadarát és kihűtjük.
2. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. 
3. Összekeverjük a két krémet.
4. A meggyet lecsöpögtetjük.


Összeállítás:


1. A tésztát félbevágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krémet. 
2. Kirakjuk a meggyel. (Kicsit bele is nyomhatjuk)
3. A másik tésztalappal befedjük.
4. Porcukorral meghintjük a tetejét.

Recept és képek: Szabolcstól :) 


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...