2014. augusztus 20., szerda

Tejfölben pácolt csirkemell, fűszeres burgonyával




Csirkemell:

Hozzávalók:
1 kg csirkemell
1 kis pohár tejföl
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika

őrölt fekete bors
liszt



1. A csirkemellet alaposan megmossuk, majd felszeleteljük. A vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk.
2. Elkészítjük a pácot: összekeverjük a tejfölt, a felvert tojásokat, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.
3. Belefektetjük a csirkemelleket és alaposan összeforgatjuk, hogy minden szeletet érjen a pác. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
4. Másnap a húsokat a pácból kivéve, lisztbe forgatjuk.
5. Forró olajban szép pirosra sütjük.


Fűszeres burgonya:

Hozzávalók.
4-5 db burgonya
2 evőkanál olaj
fokhagymapor
pisopaprika

ősölt feketebors

1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk és hasábokra vágjuk, majd a tepsibe rakosgatjuk.
2. Ráöntjük az olajat és megszórjuk a fűszerekkel. Jól összeforgatjuk.
3. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...