2014. augusztus 24., vasárnap

Vaníliás - fahéjas kalács



Tészta:
Hozzávalók:
3 dl tej
3 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
1 teáskanál só
1 egész tojás
2 tojássárgája
6 dkg puha vaj

 

Töltelék:

Hozzávalók:
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 vaníliás pudingpor



Tetejére:

Hozzávalók:
5 dkg vaj
fahéj
cukor

1. A langyos tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt. Tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
3. Addig elkészítjük a pudingot: a tejhez adjuk a cukrot és a pudingport, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
4. A megkelt tésztát liszetezett felületeten 12 részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk hosszúkás formára. A tészta felső harmad részére teszünk a pudingból, az alsó harmadot pedig becsíkozzuk. Majd a pudingos felétől kezdve feltekerjük.
5. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és kelesztjük még 1/2 óráig.
6. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
7. Sütőből kivéve olvasztott vajjal lekenjük és fahéjas cukorba hempergetjük.

Recept: Napfény és Fűszer

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...