2014. szeptember 19., péntek

Csirkés raguleves


Hozzávalók:

1 evőkanál zsír
csokornyi petrezselyemzöld
1/2 kg csirkehús
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál petrezselyem
1 maroknyi zöldborsó

ételízesítő

1. A zsíron megpároljuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
2. Felengedjük vízzel.
3. Belerakjuk a jól megmosott húst, a megtisztított sárgarépát és petrezselymet.
4. Ízesítjük sóval és ételízesítővel.
5. Mikor már félig megfőtt a hús és a zöldségek, beledobjuk a zöldborsót is.
6. Készre főzzük, majd daragombócot szaggatunk bele.


Daragombóc:
1 tojás
1 csapott evőkanál liszt
búzadara
csipetnyi só

1.  Összekeverjük a tojást, a liszttel és a sóval, majd búzadarát adunk hozzá. Annyit,amennyit "felvesz".
2. Beleszaggatjuk egy kanállal a levesbe.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...