2014. szeptember 22., hétfő

Mézes favágó szelet - hagymás krumplival


Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
1 dl ketchup
3 evőkanál méz
1 dl víz
fokhagymapor

őrölt bors
liszt
olaj



1. A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és besózzuk.
2. Lisztbe forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát elősütjük.
3. Közben összekeverjük a ketchupot, mézet, vizet. Ízesítjük sóval, borssal és a fokhagymaporral.
4. Az elősütött húsok mindkét oldalát bekenjük ezzel a páccal, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket.
5. Öntünk alá 1 dl vizet, és adunk hozzá 2 evőkanál olajat.
6. Fóliával befedve a hús puhulásáig sütjük, majd azt levéve megpirítjuk.

Recept: Az otthon ízei

Sütés előtt még

Hagymás krumpli:

6-7 db kisebb krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj


1. A krumplit megpucoljuk és sós vízben megfőzzük.
2. Közben a hagymát az olajon kicsit megpirítjuk.
3. Majd összeforgatjuk a megfőtt, leszúrt és összetört krumplival. ízesítjük sóval.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...