2014. október 4., szombat

Töki pompos

Található már nálam egy langalló, ezt most egy másik recept alapján készült. 


Hozzávalók:
1/2 dl tej
1/2 élesztő
1 teáskanál cukor
3 közepes főtt krumpli összetörve
1 kis doboz tejföl vagy kefír
3 evőkanál olaj
1/2 kg liszt
1 teáskanál só

Feltét:  3-4 gerezd fokhagyma
            1/2 doboz tejföl
            15 dkg császárszalonna
            5 dkg bacon
            pár szelet kolbász
            1 fej lilahagyma



1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Majd összekeverjük a lisztet, összetört krumplit, tejfölt, olajat, sót és a felfutott élesztőt. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
3. A tepsit kiolajazzuk, majd elegyengetjük benne a kezünkkel a tésztát. Villával megszurkáljuk.
4. Előmelegített sütőben elősütjük egy kicsit.
5. A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát és rákenjük a tésztára.
6. Rászórjuk az apróra vágott császárszalonnát, bacont, a kolbászt és a lilahagymát.
7. Sütőben készre sütjük.

Recept: Andi konyhája



Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...