2014. november 3., hétfő

Grízkrémes piskóta


Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
9 evőkanál cukor
1/2 dl olaj
1 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
csipet só
8 evőkanál liszt


Krém:
6 dl tej
15 dkg cukor
4 kissé púpozott evőkanál búzadara
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
kakaópor

1. A tésztához először kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor felével.
2. Hozzáadjuk az olajat, a kakaót és a sütőport.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval és a maradék cukorral. Beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
4. Majd belekeverjük a lisztet is.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kíhűlt, kettévágjuk.
6. Közben a krémhez felforraljuk a tejet a cukor felével. Mikor felforrt, belekeverjük a búzadarát és takarék lángon, kevergetve besűrítjük, majd kihűtjük.
7. A vajat a vaníliás cukorral és a maradék kristálycukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a kihűlt grízes krémmel.
8. A krém felével megkenjük a tészta egyik felét, beborítjuk a másik tésztával és rákenjük a maradék krémet. Kakaóporral megszórjuk.

Recept: Barbi konyhája

Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Miket találok!!! Sajnos kevés időm van a blogokon nézelődni, így jól le is vagyok maradva! :((( Örülök, hogy ezt is kipróbáltad, nagyon guszta lett!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ha megnézzük, rengeteg recept Tőled van. Imádom őket! Köszönöm szépen! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...