2015. május 15., péntek

Tojásos nokedli jégsalátával


Tojásos nokedli:

Hozzávalók:
1/2 kg liszt ( nálam fele-fele arányban zabpehelyliszt és fehér búzaliszt)
7 tojás

olaj

1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a sóval, 2 tojással és annyi vízzel hogy könnyen szaggatni tudjuk.
2. Majd lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit, Szűrővel kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük.
3. Közben a maradék 5 tojásból kevés olajon rántottát készítünk.
4. A megsült tojásokat a nokedlira öntjük és jól összeforgatjuk.
5. Salátával tálaljuk.

Saláta:

Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
cukor (nálam Dia Wellness negyedannyi)
ecet

1. A jégsalátát apró darabokra tépkedjük.
2. A cukorból, ecetből és vízből öntetet készítünk ízlés szerint, majd ráöntjük a salátára.
3. Állni hagyjuk 1-2 órán át, közben néhányszor jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje a lé a salátát.

Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. A héten ez a második nokedlis recept, amivel a blogoszférában találkozok. Látom csak el kell készítenem én is :) Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazi nyárcsalogató étel ez szerintem friss salátával...hmmm :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...