2015. szeptember 30., szerda

Bögrés félórás kakaós csiga


Hozzávalók:

Tészta:
4 bögre liszt
1 tojás
3/4 bögre tej
2 evőkanál tejföl
5 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál vaj
1 csomag sütőpor

Töltelék:
5 dkg vaj
7 evőkanál cukor
4 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor

1. A tejet meglangyosítjuk. Hozzáadjuk a a cukrot és az élesztőt. Jól összekeverjük.
2. Majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és rugalmas tésztát gyúrunk.
3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. A vajat megolvasztjuk és megkenjük vele a tésztánkat.
4. Összekeverjük a cukrot és a kakaót, majd egyenletesen rászórjuk a tésztára. Maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk.
5. Feltekerjük és felszeleteljük.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és előmelegített sütőben készre sütjük. 10-15 perc alatt.

Recept: Rupáner konyha

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...