2015. december 3., csütörtök

Gyors sonkás és kolbászos csiga


Tészta: 

Hozzávalók:
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
2,5 dkg élesztő
30 dkg liszt
25 dkg túró
18 dkg vaj
1/2 evőkanál só
1 tojás



Töltelék:

Hozzávalók:
pizzakrém
sonka
kukorica
kolbász
sajt
pizzafűszer


1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. A túrót villával összetörjük.
3. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk az áttört túróval és a felfutott élesztővel. Majd hűtőbe tesszük.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. A tésztát kettévesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a pizzakrémmel (pizzafűszerrel is meghinthetjük . Ízlés szerint rászórjuk a feltétet. Nálam a tészta egyik felére apróra kockákra vágott sonka került, másik felére kolbász. Dobtam még rá egy kis kukoricát és megszórtam reszelt sajttal.
6. Feltekerjük, mint a bejglit, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
7. Sütőpapíros tepsibe rakjuk és a tetejüket még megszórjuk reszelt sajttal.
8. Forró sütőben sütjük.

Recept: Juditka konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...