2016. február 8., hétfő

Almás piskótarolád


Hozzávalók:

citromlé
4 alma
4 tojás
csipet só
12 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
12 dkg liszt
4 evőkanál víz
1 evőkanál olaj


Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és az olajat.
3. Óvatosan beleforgatjuk a habot.
4. Az almákat megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára sorakoztatjuk őket jó szorosan.
5. Ráöntjük a tésztát az almákra.
6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
7. Amikor megsült, lehúzzuk a papírt, majd az almás felével felfele, feltekerjük egy nedves konyharuha segítségével.
8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept: Illéskrisz konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...