2016. június 4., szombat

Csupa csokis kakaós csiga


Hozzávalók:

5-6 dl tej
5 dkg élesztő
csipet só
30 dkg cukor + 24 evőkanál a töltelékhez (nálam Dia wellnes cukorhelyettesítő)
1 kg liszt + 1 evőkanál a töltelékhez (nálam fele-fele arányban sima és teljes kiőrlésű liszt)
46 dkg vaj
7 evőkanál kakaópor


Elkészítés:

1. Az élesztőt futtassuk fel 1 dl tejben, melyhez adtunk egy csipetnyi cukrot és sót.
2. Keverjük össze a 30 dkg cukrot a lisztet, majd morzsoljunk el benne 20 dkg vajat.
3.Majd adjuk hozzá a felfutott élesztőt a cukros-lisztes-vajas keverékhez. Kezdjük el összedolgozni,annyi tejet hozzáadva,amennyit felvesz.
4. meleg helyen pihentessük 30 percen keresztül, majd gyúrjuk át és újból pihentessük még 30 percig.
5. Majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és kenjük meg 16 dkg puha vajjal.
6. Hajtsuk félbe háromszor és pihentessük újból 30 percig.
7. A töltelékhez keverjük össze a kakaóport a 24 evőkanál cukorral és az 1 evőkanál liszttel.
8. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a maradék vajjal ,amit felolvasztottunk, szórjuk rá a cukros- kakaós keveréket és tekerjük fel.
9. Szeleteljük fel és a csigákat sütőpapíros tepsiben 20 percig pihentessük.
10. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük 180 fokon.

Recept: Sütik birodalma 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...