2016. június 1., szerda

Meggyes - mákos linzertekercs


Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg liszt (nálam fele-fele arányban fehér és teljes kiőrlésű liszt)
12 dkg vaj
10 dkg porcukor (nálam 2,5 dkg Dia Wellness cukorhelyettesítő)
1 tojás
csipet só
1 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
15 dkg magozott meggy
10 dkg darált mák
6 dkg cukor (nálam 1,5 dkg Dia Wellness cukorhelyettesítő)
0,5 dl tej



Elkészítés:

1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót, a sütőport, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást. Összegyúrjuk és töltelék elkészítésig pihentetjük.
2. A töltelékhez a tejet feltesszük forrni. Közben összekeverjük a mákot és a cukrot, majd erre öntjük a felforrt tejet. Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és jól összekeverjük.
3. A tésztát elfelezzük, majd az egyiket lisztezett felületen kinyútjuk kb. 50*10 cm téglalappá. A töltelék felét a tészta közepére rakjuk, majd mindkét oldalról felhajtjuk az üresen maradt tésztát, Jól összenyomkodjuk a széleket, majd felszeleteljük. A tekercseket sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy a hajtás legyen alul.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.

Recept: Citromhab

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...